Herhaalservice

Herhaalservice voor uw chronische medicatie

Als u chronisch medicijnen gebruikt, dan bestaat het grootste deel van uw recepten uit herhaalrecepten. Dat betekent in de praktijk dat u zelf bijtijds herhaalrecepten moet aanvragen, en de medicatie bij de apotheek afhaalt.

Wij bieden aan uw herhaalmedicatie voor u te regelen met de herhaalservice, waarmee we meteen de hoeveelheden gelijktrekken, zodat al uw medicijnen tegelijk bezorgd worden.

Wat houdt de herhaalservice in?

Het doel is om u te ondersteunen bij het gebruik van uw medicatie, en u werk uit handen te nemen. Dit gaat op de volgende manier:

Wij vragen de herhaalrecepten periodiek aan bij uw huisarts of specialist, en bezorgen de medicijnen vervolgens bij u thuis (of op het werk of vakantieadres).

U ontvangt 14 dagen voordat uw medicatie opraakt een bevestigingsmail. Hierin kunt u eventuele wijzigingen doorgeven, voordat wij het recept aanvragen.

Indien mogelijk starten wij eerst met het gelijk trekken (synchroniseren) van uw medicijnen. Dit betekent dat we de afleverhoeveelheid aanpassen naar een gelijke einddatum van uw medicijnen. Dan kunt u namelijk met één periodieke levering voor al uw medicatie toe, in plaats van meerdere aflevermomenten afhankelijk van welk medicijn op raakt. Dit scheelt u -en ons- tijd, voorkomt een te hoge thuisvoorraad en gaat verspilling tegen. Hiervoor is in het begin een synchronisatierecept nodig aan de hand van een inventarisatie van uw thuisvoorraad.